среда, 27 августа 2008 г.

11

Башти 11 вересня Америка висадила сама
Це затверджують 130 інженерів і архітекторів із США



Апокаліптичні картини двох літаків, що врізаються в хмарочоси на Манхеттене, весь світ бачив в прямому ефірі. «Офіційна версія» була представлена відразу ж, і, погодимося, виглядала вона сповна переконливо. Проте незабаром стали з'являтися сумніви, які склалися в альтернативні версії, статті, книги. Падкость журналістів і письменників на всякого роду «теорії змов» добре відома. Але через 6 років після теракту свою сенсаційну версію про його дійсне походження висловили 130 інженерів і архітекторів, яким будівлі, подібні до «близнят», знайомі як п'ять пальців...

Сьогодні вони зберуться в концертному залі Окланда (штат Каліфорнію) і оповістять свою петицію до конгресу США.

За їх переконанням, катастрофічне обвалення башен-«близнецов» було «підготовленим демонтажом» з використанням вибухівки, а не прямим наслідком тарану будівель двома літаками з терористами-смертниками.

Експерти підкріпили свої сенсаційні виводи детальним аналізом фото- і відеоматеріалів, багаточисельних свідоцтв очевидців.

«КП» зв'язалася з головним ініціатором петиції - членом Американського інституту архітекторів Річардом ГЕЙДЖЕМ. Ось його пояснення:

- Шок, в який повергнули нас терористичні атаки, перешкодив тоді раціонально оцінити що сталося. Ми повірили в міф про те, що башни-«близнецы» обрушилися із-за літаків. Тепер же нам вочевидь, що мав місце професійний демонтаж з використанням вибухівки. Всім відомо, що подібна операція вимагає складної системи мінування. З врахуванням системи контролю і безпеки, що існувала в Торгівельному центрі, важко уявити, що всі ці роботи могли безперешкодно здійснити терористи. Так ми приходимо до жахливого висновку: теракт міг «зрежисирувати» в урядових кругах США.







З ДОСЬЄ АРХІТЕКТОРІВ

Найбільш важливі ознаки роботи підривників у ВТЦ

Швидке і строго вертикальне обвалення хмарочосів (таке відбувається при точковому мінуванні будівлі під снос), не дивлячись на те, що «близнята» обрушилися вертикально, також повністю сровнялось із землею третя будівля - WTC#7, яке не таранили літаки, всі конструкції зруйновані практично «в крихту» (такий ефект досягається лише при професійному вибуховому демонтажі), експерти почули на записах звуки декількох вибухів за секунди до обвалення, які виходили з перших поверхів, зняті на багатьох любительських відео цівки диму і спалаху майже сорока поверхами нижчі за рівень, де врізалися літаки, багаточисельні фрагменти скла, стали і людських останків, виявлені в дуже великому радіусі, у тому числі на дахах будинків, багато вертикальних несучих балок виявилися діагонально підрізають (така підготовча процедура теж характерна для демонтажу), залишки горіння речовини Thermate, використовуваної зазвичай у військових цілях для термічного різання стали (виявлені на місці завалів незалежними експертами), багаточисельні сліди розплавлених до лавообразного стану сталевих конструкцій, що несуть. Горіння продовжувалося навіть на п'ято-шостий день і зафіксовано на аерофотознімках НАСА (літаковий гас не здатний створити настільки високих температур - потрібний мінімум 1500oС!).

КОМЕНТАР ЕКСПЕРТА

Володимир БУЛАТОВ, полковник запасу, колишній офіцер контррозвідки РФ: Хмарочосам допомогли впасти

- Версію про те, що трагедія 11 вересня могла бути підготовлена спецслужбами США, виключати не можна. Звичайно, виникає питання: кому і навіщо це було потрібно?

Можна вважати, що це було потрібно верхівці США для виправдання нової стратегії боротьби з тероризмом і «Аль-каїдой», керованою бен Ладеном (він, до речі, свого часу був «золотим медалістом» американських спецслужб, коли вони виучували його премудрощам терористичної діяльності). Заразом вирішувалися і інші стратегічні завдання - силовий прорив США до Афганістану і Іраку і підйому «патріотичних» настроїв в США.

Операція могла проводитися комбінованим способом. З повітря цілі атакували літаки з екіпажами-смертниками, а на землі (безпосередньо у баштах) була закладена вибухівка. Нас переконують, що екіпажі з пілотами-мусульманами нібито готувалися 6 місяців. Будь-який льотчик скаже вам, що за такий період підготувати екіпаж, здатний виконати настільки складні маневри, неможливо. Потрібно було мінімум 1,5 років.

По-друге, не можна повірити, що спецслужби США не могли вчасно відмітити небезпечної концентрації пілотів-мусульман в екіпажах «Боїнгів» (тим більше що всю країну влада безперервно лякала ісламізмом). Отже, хтось явно закривав очі або управляв цим процесом.

Але навіть якщо теорія завдання була відпрацьована бездоганно, не було повних гарантій, що на практиці все вийде на 100%, - літак, що пікірував на Пентагон, адже дійсно промахнувся. Та і вибухівку туди «для страховки» занести було неможливо. На відміну від башт, де постійно вівся ремонт (і куди під виглядом будматеріалів завезти тротил або пластит - близько 400 кілограмів - було нескладно, аби в потрібний момент лише подати для його підривання сигнал із звичайного мобільника). Поглянете, башти складалися строго зверху вниз. Проте башти були настільки міцні, що «Боїнги» могли лише зрубати частину будов. Саме на це звернули увагу архітектори.

Комментариев нет: